foto mara blob

KUNST IN DE BLOB- ZOMEREDITIE

22 juli 2016

In de zomer van 2016 verzorgden Myrthe Denkers, Mara Piccione en Maudy Alferink voor KUNST IN DE BLOB: het ruime trappenportaal van de Stichting Oude Groninger Kerken aan de Coehoornsingel 14.  Kunst in de Blob is een initiatief van Organisatiebureau Geert Lameris en de Stichting Oude Groninger Kerken.

Maudy Alferink – eerste verdieping

Werkend aan een succesvolle carrière in de modewereld, veranderde Maudy’s leven in 2014 ingrijpend. Na een auto-ongeluk tijdens een vakantietripje liep ze hersenbeschadiging op en moest ze de drukke modewereld vaarwel zeggen. Tijdens haar revalidatie pakte ze haar oude liefde, het schilderen, weer op. En de resultaten zijn verbluffend!

 maudyalferink.com

Myrthe Denkers – tweede verdieping

 “Ik moet bekennen dat ik het soms moeilijk vindt om de werkelijkheid te accepteren zoals het is, zeker als het niet voldoet aan mijn verwachtingen”. Myrthe laat met haar illustraties mensen zien, die dromen of juist worstelen met het leven. Soms vult ze de illustraties aan met korte zinnetjes, en geeft ze persoonlijk commentaar. “In mijn illustraties verwerk ik mijn diepste gedachten en gevoelens, en lukt het me teleurstellingen om te zetten in iets goeds.”

myrthedenkers.com

Mara Piccione – derde verdieping

 Mara is illustrator en zeefdruk kunstenaar. Zij richt zich internationaal op muziek en muziekcultuur, en laat zich hierdoor inspireren. Haar zeefdrukken herken je door de sterke composities, gestileerde vormen, krachtige vlakken en het toepassen van drie of vier kleuren. Een stijl die zichtbaar zijn oorsprong vindt in het gebruik van de zeefdruktechniek.

piccione.nl