Frieda de witte

KUNST IN DE BLOB – DEEL 3

17 maart 2016

Het was tijd voor alweer de derde ‘Kunst in de Blob’ expositie! Drie talentvolle kunstenaars lieten hun werk zien in het glazen toegangsgebouw van de Stichting Oude Groninger Kerken aan de Coehoornsingel: ‘de Blob’. Nu is het de beurt aan Mathilde van Wijnen, Barbara Groenwold en Frieda de Witte.

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERABarbara Groenwold
Barbara Groenwold maakt beelden in grafiek, tekeningen, schilderijen en foto’s: “Mijn werkelijkheid bestaat uit lagen. De buitenkant, de laag vlak onder de oppervlakte, en de diepere liggende waarheid. Mijn verbeelding gaat over de buitenkant, maar laat ook de laag daaronder zien of de laag die ik er onder zie.”

barbaragroenwold.nl


Frieda de witteFrieda De Witte

Frieda de Witte snijdt met haar losse, luchtige tekenstijl, grote onderwerpen aan: “Menselijkheid zoeken en bewustwording creëren vind ik een belangrijk element in mijn tekeningen. Het lijken losse en luchtige pentekeningen, maar zoals het kwaad zich hulst in vriendelijke en onschuldige mensen, zijn mijn tekeningen net zo bedrieglijk.”

friedadewitte.nl


 

glasplaat2 detail1Mathilde van Wijnen

Mathilde van Wijnen is een dubbeltalent: naast beeldend kunstenaar is ze professioneel celliste, gespecialiseerd in oude muziek. Deze combinatie zie je in haar werk terug. “In de kunst voel ik me aangetrokken door ruimtes waar rust is om volledig te ‘zijn’. Die vind ik in de natuur maar ook in de muziek van JS Bach en Arvo Pärt. Mijn werk is een verbeelding hiervan.”

mathildevanwijnen.nl

 


 ‘Kunst in de Blob’ was een initiatief van Organisatiebureau Geert Lameris en de Stichting Oude Groninger Kerken.